Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246)

Babka twarogowa

Przed przystąpieniem do robienia babki trzeba zmielić ser i stopić margarynę.

Czas przygotowania: ponad godzinę

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

idealne dla dzieci

Składniki:

jajka, 3 szt.

mąka , 40 dag

proszek do pieczenia, 1 łyżecz.

Śmietana 18% , 1 szkl.

ser twarogowy półtłusty , 20 dag

Margaryna Palma z Murzynkiem, 20 dag

rodzynki, 100 g

aromat do ciast, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Jajka utrzeć cukrem, dodać mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać śmietanę, ser twarogowy, margarynę – wszystko dobrze wymieszać. Dodać rodzynki i aromat zapachowy. Zalać formę do babki i piec w nagrzanym do 180o C piekarniku około 40 – 50 minut. Polewamy polewą czekoladową.