Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Udka ze śliwkami

Dla zapracowanych polecam to szybkie danie.

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: duszone

Liczba porcji: cztery

Składniki:

udka drobiowe, 4 szt.

marchew, 1 szt.

cebula, 2 szkl.

śliwka, 10 szt.

koncentrat pomidorowy, 1 szt.

olej, 3 łyżk.

przyprawa do drobiu, 1 łyżk.

Sposób przygotowania:

1.Udka myjemy,smarujemy koncentratem pomidorowym i podsmazamy na oleju.Cebule obieramy i kroimy w talarki.Marchewkę myjemy i ścieramy na tace o duzych oczkach.2.Warzywa i pokrojone sliwki dodajemy do mięsa i doprawiamy przyprawą.Dusimy do miękkości,od czasu do czasu mieszajac.