Tekst i zdjęcie: paula999 - Młodszy Kucharz (301)

RYŻ PO MEKSYKAŃSKU

SMACZNEGO

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: dwie

dieta

Składniki:

chilli, 1 szczypta

sól, 1 szczypta

olej, 2 łyżk.

parówki, 3 szt.

cebula, 2 szt.

fasola czerwona w puszce, 1 szt.

kukurydza, 1 szt.

brązowy ryż, 200 g

Sposób przygotowania:

Ryż gotowac 15-20 minut.Pokroic cebulę i parówki w kostke,następnie wrzucic na rozgrzany olej i poddusic.Dodac ugotowany ryż,kukurydze i czerwoną fasolke.Doprawic chili do smaku(chili nada potrawie ostrzejszy smak,typowy dla kuchni meksykańskiej).Ugotowany ryż można również wymieszac z warzywami lub podac na sypko,polany sosem.