Tekst i zdjęcie: paula999 - Młodszy Kucharz (301) RYŻ PO MEKSYKAŃSKUSMACZNEGO |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: dwie
dieta
chilli, 1 szczypta
sól, 1 szczypta
olej, 2 łyżk.
parówki, 3 szt.
cebula, 2 szt.
fasola czerwona w puszce, 1 szt.
kukurydza, 1 szt.
brązowy ryż, 200 g
Ryż gotowac 15-20 minut.Pokroic cebulę i parówki w kostke,następnie wrzucic na rozgrzany olej i poddusic.Dodac ugotowany ryż,kukurydze i czerwoną fasolke.Doprawic chili do smaku(chili nada potrawie ostrzejszy smak,typowy dla kuchni meksykańskiej).Ugotowany ryż można również wymieszac z warzywami lub podac na sypko,polany sosem.