Tekst i zdjęcie: sandomi - Kucharz (489) Cielęcina z papryką i ziemniakamiMiękka, delikatna a jednocześnie aromatyczna |
Sposób przygotowania: duszone
Liczba porcji: cztery
cielęcina , 70 dag
papryka żółta, 1 szt.
papryka zielona, 1 szt.
papryka czerwona, 1 szt.
surowe tarte ziemniaki, 0 szt.
ziemniak, 4 szt.
cebula, 1 szt.
Składniki:( porcja dla 4-5 osób)70 dkg cielęciny pokrojonej w kostkę1 papryka żółta1 papryka zielona1 papryka czerwona4 ziemniaki pokroje w kostke1 duża cebulasól, pieprzolejMięso posolić i popieprzyć, obsmażyć na oleju.Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić około 15 minut. Dodać ziemniaki, cebulę pokrojoną w paski i paprykę. Całość dusić jeszcze 15-20 minut.