Tekst i zdjęcie: sandomi - Kucharz (489)

Cielęcina z papryką i ziemniakami

Miękka, delikatna a jednocześnie aromatyczna

Sposób przygotowania: duszone

Liczba porcji: cztery

Składniki:

cielęcina , 70 dag

papryka żółta, 1 szt.

papryka zielona, 1 szt.

papryka czerwona, 1 szt.

surowe tarte ziemniaki, 0 szt.

ziemniak, 4 szt.

cebula, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Składniki:( porcja dla 4-5 osób)70 dkg cielęciny pokrojonej w kostkę1 papryka żółta1 papryka zielona1 papryka czerwona4 ziemniaki pokroje w kostke1 duża cebulasól, pieprzolejMięso posolić i popieprzyć, obsmażyć na oleju.Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić około 15 minut. Dodać ziemniaki, cebulę pokrojoną w paski i paprykę. Całość dusić jeszcze 15-20 minut.