Tekst i zdjęcie: Kaemka - Srebrny Szef Kuchni (2324)

Makaron ze szpinakiem

Potrawa smaczna i szbyka w przygotowaniu

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Liczba porcji: cztery

idealne dla dzieci

Składniki:

ser żółty, 15 dag

gałka muszkatołowa, 1 łyżk.

pieprz, 3 szt.

sól, 1 łyżecz.

czosnek, 1 łyżk.

Śmietana 18% , 3 łyżk.

olej, 3 łyżk.

makaron , 0.5 kg

szpinak , 0.5 kg

Sposób przygotowania:

Ugotowac makaron.Mrożony szpinak podsmażyc ( odparowac wodę),dodac olej,przprawy do smaku, śmietanę i starty żółty ser.Podmażyc mieszając aż wszystkie składniki połączą się. Wymieszac z makaronem. Potrawę można odstawic i zimną podsmażyc np na drugi dzień. Smacznego.