Tekst i zdjęcie: Kaemka - Srebrny Szef Kuchni (2324) Makaron ze szpinakiemPotrawa smaczna i szbyka w przygotowaniu |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Liczba porcji: cztery
idealne dla dzieci
ser żółty, 15 dag
gałka muszkatołowa, 1 łyżk.
pieprz, 3 szt.
sól, 1 łyżecz.
czosnek, 1 łyżk.
Śmietana 18% , 3 łyżk.
olej, 3 łyżk.
makaron , 0.5 kg
szpinak , 0.5 kg
Ugotowac makaron.Mrożony szpinak podsmażyc ( odparowac wodę),dodac olej,przprawy do smaku, śmietanę i starty żółty ser.Podmażyc mieszając aż wszystkie składniki połączą się. Wymieszac z makaronem. Potrawę można odstawic i zimną podsmażyc np na drugi dzień. Smacznego.