Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Placki ziemniaczane z kapustą kiszonąNaprawę warte spróbowania |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
dla alergików
ziemniak, 1 kg
marchew, 1 szt.
kapusta kiszona, 40 dag
cebula, 1 szt.
jajka, 1 szt.
mąka , 3 łyżk.
masło klarowane, 3 łyżk.
Kapustę obgotować 20 min. Ziemniaki i marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Po chwili odcisną z nadmiaru płynu. Dodać startą cebulę oraz poszatkowaną kapustę, jajko, mąkę, sól, pieprz. Smażyć porcjami na rozgrzanym tłuszczu, aż będą chrupiące, od razu podawać.