Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246)

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

Naprawę warte spróbowania

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: więcej

idealne dla dzieci

dla alergików

Składniki:

ziemniak, 1 kg

marchew, 1 szt.

kapusta kiszona, 40 dag

cebula, 1 szt.

jajka, 1 szt.

mąka , 3 łyżk.

masło klarowane, 3 łyżk.

Sposób przygotowania:

Kapustę obgotować 20 min. Ziemniaki i marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Po chwili odcisną z nadmiaru płynu. Dodać startą cebulę oraz poszatkowaną kapustę, jajko, mąkę, sól, pieprz. Smażyć porcjami na rozgrzanym tłuszczu, aż będą chrupiące, od razu podawać.