Tekst i zdjęcie: Vardes - Kuchcik (132) Sałatka z tuńczykiem :)Zamiast ryżu można zabrać 1/2kg makaronu ryżowego. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Liczba porcji: więcej
tuńczyk w puszce, 3 szt.
ryż , 3 oz
papryka konserwowa, 1 szt.
groszek w puszce, 1 szt.
fasola czerwona w puszce, 1 szt.
cebula, 1 szt.
majonez, 0 uncja
sól, 0 uncja
mielony pieprz, 0 uncja
3 woreczki ryżu ugotować. Po ostudzeniu dodać rozdrobniony tuńczyk (najlepiej wziąć tuńczyka w oleju), pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, odsączony groszek, odsączoną i OPŁUKANĄ KILKAKROTNIE fasolę. Połączyć majonezem, wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego :)