Tekst i zdjęcie: KKuczmera - Kuchcik (175) Muffiny z budyniem PYSZNEEPyszne muffiny z budyniem. |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
mleko, 470 ml
budyń, 1 szt.
cukier, 160 g
masło, 150 g
sól, 1 szczypta
proszek do pieczenia, 2 łyżecz.
mąka pszenna, 300 g
Budyń ugotować w 300ml mleka z dwoma łyżkami cukru. Lekko przestudzić.Masło roztopić i ostudzić. Dodać do roztopionego masła 170ml mleka oraz jajka.W drugim naczyniu wymieszać składniki suche(mąka,proszek do pieczenia,sól,cukier).Następnie do suchych składników wlać mokre składniki i wymieszać.Na dno foremek wlać ok. 1cm ciasta, następnie łyżką nałożyć budyń i zakryć go resztą ciasta.Muffiny piec 25-30 minut w 190'C SMACZNEGO!