Tekst i zdjęcie: Sesorek - Kuchcik (142)

Filety drobiowe w migdałach

Urozmaicenie tradycyjnego "kotleta" ; )

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: cztery

idealne dla dzieci

Składniki:

filet z kurczaka, 2 szt.

bułka tarta , 1 szt.

jajka, 1 szt.

olej słonecznikowy, 1 szt.

migdały blanszowane, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy fileta, od krajając tłuszcz. Z dwuch filetów, tworzymy cztery kotlety i lekko rozbijamy je tłuczkiem. Następnie maczamy jej w jajku rozbełtanym z wegetą. Kiedy mięso pokryte jest jajkiem, posypujemy je migdałami, a następnie bułką tartą. Smażymy na oleju, dopóki nie będą "złote".Smacznego! ; )