Tekst i zdjęcie: Sesorek - Kuchcik (142) Filety drobiowe w migdałachUrozmaicenie tradycyjnego "kotleta" ; ) |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: cztery
idealne dla dzieci
filet z kurczaka, 2 szt.
bułka tarta , 1 szt.
jajka, 1 szt.
olej słonecznikowy, 1 szt.
migdały blanszowane, 1 szt.
Przygotowujemy fileta, od krajając tłuszcz. Z dwuch filetów, tworzymy cztery kotlety i lekko rozbijamy je tłuczkiem. Następnie maczamy jej w jajku rozbełtanym z wegetą. Kiedy mięso pokryte jest jajkiem, posypujemy je migdałami, a następnie bułką tartą. Smażymy na oleju, dopóki nie będą "złote".Smacznego! ; )