Tekst i zdjęcie: klaudiszja - Szef Kuchni (905)

Pyszna sałatka gyros

Wyśmienita, można dodać też kukurydzę lub czerwoną fasolę, kto co lubi.

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Liczba porcji: więcej

Składniki:

pierś z kurczaka, 0.5 kg

ogórek konserwowy, 5 szt.

kapusta pekińska , 1 szt.

por, 1 szt.

majonez, 200 ml

keczup, 100 ml

przyprawa do gyrosa, 2 łyżk.

Sposób przygotowania:

Filet pokroić w kostkę i usmażyć na oleju, pod koniec dodać połowę przyprawy gyros. Na dno miski ułożyć mięso, następnie ogórki pokrojone w plasterki, polać ketchupem. Następna warstwa to por - polać majonezem. Później ułożyć poszatkowaną kapustę, polać majonezem i posypać resztą przyprawy.