Tekst i zdjęcie: klaudiszja - Szef Kuchni (905) Pyszna sałatka gyrosWyśmienita, można dodać też kukurydzę lub czerwoną fasolę, kto co lubi. |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Liczba porcji: więcej
pierś z kurczaka, 0.5 kg
ogórek konserwowy, 5 szt.
kapusta pekińska , 1 szt.
por, 1 szt.
majonez, 200 ml
keczup, 100 ml
przyprawa do gyrosa, 2 łyżk.
Filet pokroić w kostkę i usmażyć na oleju, pod koniec dodać połowę przyprawy gyros. Na dno miski ułożyć mięso, następnie ogórki pokrojone w plasterki, polać ketchupem. Następna warstwa to por - polać majonezem. Później ułożyć poszatkowaną kapustę, polać majonezem i posypać resztą przyprawy.