Tekst i zdjęcie: ankaka - Kuchcik (100) Granita brzoskwiniowaSmak lata w brzoskwiniowym koktajlu. |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Liczba porcji: cztery
herbata, 4 szt.
brzoskwinia w puszce, 1 szt.
cukier, 1 szczypta
mleko ryżowe, 1 szt.
lody, 1 szt.
Herbatę (4-5 saszetek Herbaty Czarnej Brzoskwiniowej Irving) zaparzyć w 1 litrze wody, można osłodzić. Przelać w woreczki do lodu i zamrozić. Gotowe kostki lodu herbacianego wsypać do miksera dodać mleko ryżowe, gałkę lodów waniliowych, ½ brzoskwiń z puszki wraz z sokiem. Wszystko zmiksować. Szklanki do połowy objętości napełnić pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami zalać zmiksowanym napojem. Ozdobić plasterkiem brzoskwini, owocami.