Tekst i zdjęcie: ankaka - Kuchcik (100)

Granita brzoskwiniowa

Smak lata w brzoskwiniowym koktajlu.

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Liczba porcji: cztery

Składniki:

herbata, 4 szt.

brzoskwinia w puszce, 1 szt.

cukier, 1 szczypta

mleko ryżowe, 1 szt.

lody, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Herbatę (4-5 saszetek Herbaty Czarnej Brzoskwiniowej Irving) zaparzyć w 1 litrze wody, można osłodzić. Przelać w woreczki do lodu i zamrozić. Gotowe kostki lodu herbacianego wsypać do miksera dodać mleko ryżowe, gałkę lodów waniliowych, ½ brzoskwiń z puszki wraz z sokiem. Wszystko zmiksować. Szklanki do połowy objętości napełnić pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami zalać zmiksowanym napojem. Ozdobić plasterkiem brzoskwini, owocami.