Tekst i zdjęcie: SleepyDog - Kucharz (760)

Pożywna kanapka z warzywami i bekonem

Pycha kanapka w sam raz dla chłopa :)

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Śniadanie

Liczba porcji: jedna

idealne dla dzieci

Składniki:

Chleb tostowy pełnoziarnisty Dan Cake, 1 szt.

bekon, 3 szt.

pomidor, 1 szt.

roszponka, 3 łyżk.

camembert (ser) , 10 dag

Sposób przygotowania:

Kroimy bekon na 3-4 plasterki i podpiekamy bekon na suchej patelni aż się lekko zrumieni. Na jednej stronie chleba kładziemy bekon, na to dajemy roszponkę (albo inną sałatę) i pokrojonego w plastry pomidrowa, następnie pokrojony w plastry camembert. Zamykamy drugą kromką pieczywa i wstawiamy na 5 min do nagrzanego piekarnika aby ser się trochę podtopił. Przecinamy kanapkę w poprzek i podajemy.