Tekst i zdjęcie: SleepyDog - Kucharz (760) Pożywna kanapka z warzywami i bekonemPycha kanapka w sam raz dla chłopa :) |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Śniadanie
Liczba porcji: jedna
idealne dla dzieci
Chleb tostowy pełnoziarnisty Dan Cake, 1 szt.
bekon, 3 szt.
pomidor, 1 szt.
roszponka, 3 łyżk.
camembert (ser) , 10 dag
Kroimy bekon na 3-4 plasterki i podpiekamy bekon na suchej patelni aż się lekko zrumieni. Na jednej stronie chleba kładziemy bekon, na to dajemy roszponkę (albo inną sałatę) i pokrojonego w plastry pomidrowa, następnie pokrojony w plastry camembert. Zamykamy drugą kromką pieczywa i wstawiamy na 5 min do nagrzanego piekarnika aby ser się trochę podtopił. Przecinamy kanapkę w poprzek i podajemy.