Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Grzanki na sposób włoskiRewela! |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Śniadanie
Liczba porcji: jedna
idealne dla dzieci
dla alergików
dieta
Chleb tostowy pełnoziarnisty Dan Cake, 1 szt.
oliwa z oliwek, 0.5 łyżecz.
masło klarowane, 1 łyżecz.
cebula, 1 łyżk.
oliwka czarna, 3 szt.
bazylia, 1 łyżk.
mozzarella, 2 szt.
pomidorki koktailowe, 3 szt.
Podpiekamy chleb tostowy w opiekaczu. Kroimy drobno pomidorki, małe kulki mozzarelli, małą cebulę, oliwki - mieszamy razem, dodajemy porwaną bazylię, sól i pieprz. Wszystko mieszamy z ostrą (np. z chili) oliwą. Podpieczony chleb smarujemy masłem i kładziemy farsz z pomidorów. Dekorujemy oliwką. Życzę smacznego.