Tekst i zdjęcie: CzarnaHerbata - Kuchcik (115) Herbaciany duet z soli i łososia na grillowanej cukiniiPodwójna porcja ryby z dodatkiem cukinii z grilla. |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: grillowane
Liczba porcji: dwie
na grilla
sola, 150 g
łosoś , 150 g
herbata, 4 szt.
sól, 1 szczypta
pieprz biały, 1 szczypta
rozmaryn, 1 szczypta
cukinia, 1 szt.
oliwa, 2 łyżk.
Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą białą (np. Irving Pure White w saszetkach), solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej patelni lub grillu.