Tekst i zdjęcie: bartin - Młodszy Kucharz (329)

Sałatka na zimę

Sałatka na zimę do obiadu.

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

Składniki:

kapusta pekińska , 300 dag

cebula, 1 szt.

pomidor, 3 szt.

oliwa z oliwek, 3 łyżk.

cytryna, 0.25 szt.

Sposób przygotowania:

Sałatka do obiadu. Kroimy kapuste pekińska w paski, cebule w cieńkie kosteczki, następnie kroimy pomidory też w kostkę. Mieszamy wszystko. Osobno wyciskamy 1/4 cytryny dodajemy pieprz sól szuszoną bazylię mieszamy i pokrapiamy naszę wymieszane warzywa. Dodajemy jako sałtake do obiadów.