Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246)

Żeberka w sosie pomidorowo -miodowo-musztardowym

Pyszne i łatwe do zrobienia żeberka.

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: duszone

Liczba porcji: cztery

idealne dla dzieci

Składniki:

ziele angielskie, 1 łyżecz.

liście laurowe, 2 szt.

krojone pomidory w puszce, 1 szt.

musztarda, 4 łyżk.

sos sojowy, 3 łyżk.

miód, 3 łyżk.

żeberka, 1 kg

Sposób przygotowania:

Połączyć miód, musztardę i sos sojowy. Żeberka pokroić na mniejsze porcje zalać marynatą i odstawić na noc. Następnego dnia wrzucić żeberka na patelnię i podsmażyć, zalać pomidorami i poddusić, na koniec posypać ziołami prowansalskimi i podawać.