Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Żeberka w sosie pomidorowo -miodowo-musztardowymPyszne i łatwe do zrobienia żeberka. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: duszone
Liczba porcji: cztery
idealne dla dzieci
ziele angielskie, 1 łyżecz.
liście laurowe, 2 szt.
krojone pomidory w puszce, 1 szt.
musztarda, 4 łyżk.
sos sojowy, 3 łyżk.
miód, 3 łyżk.
żeberka, 1 kg
Połączyć miód, musztardę i sos sojowy. Żeberka pokroić na mniejsze porcje zalać marynatą i odstawić na noc. Następnego dnia wrzucić żeberka na patelnię i podsmażyć, zalać pomidorami i poddusić, na koniec posypać ziołami prowansalskimi i podawać.