Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Burgery wołoweDanie w szczególności przypadnie do gustu dzieciom. Świetnie nadaje się również na grilla. |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: trzy
idealne dla dzieci
mielone mięso, 50 dag
jajka, 1 szt.
koperek, 3 łyżk.
sól, 1 szczypta
pieprz kolorowy, 1 szczypta
suszony majeranek, 1 łyżk.
oregano, 1 łyżk.
Mieloną wołowinę połączyć z jajkiem, koperkiem, solą, pieprzem i przyprawami. Wymieszać. Zrobić cienkie burgery i smażyć na patelni aż mięso będzie gotowe. Można również usmażyć na grillu.