Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246)

Burgery wołowe

Danie w szczególności przypadnie do gustu dzieciom. Świetnie nadaje się również na grilla.

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: trzy

idealne dla dzieci

Składniki:

mielone mięso, 50 dag

jajka, 1 szt.

koperek, 3 łyżk.

sól, 1 szczypta

pieprz kolorowy, 1 szczypta

suszony majeranek, 1 łyżk.

oregano, 1 łyżk.

Sposób przygotowania:

Mieloną wołowinę połączyć z jajkiem, koperkiem, solą, pieprzem i przyprawami. Wymieszać. Zrobić cienkie burgery i smażyć na patelni aż mięso będzie gotowe. Można również usmażyć na grillu.