Tekst i zdjęcie: maQ - Szef Kuchni (1180) Zapiekanka z mięsa mielonego, kabaczków i ziemniakówGotową potrawę posypać posiekaną naci pietruszki lub koperkiem. |
Sposób przygotowania: pieczone
natka pietruszki, 1 szt.
mleko, 0.75 szkl.
mąka , 1 dag
jajka, 1 szt.
mielony pieprz, 1 szczypta
sól, 1 szczypta
ziemniak, 50 dag
kabaczek, 75 dag
mielone mięso, 50 dag
Ziemniaki i kabaczki obrać i pokrajać w plasterki (z kabaczkóv usunąć środki z pestkami). Mięso połączyć z ziemniakami i kabaczkami, dodać przyprawy; dokładnie wymieszać. Ułożyć równo w naczyniu do zapiekania i wlać szklankę wody. Upiec w piekarniku. Jajo rozmieszane z mąką i mlekiem wlać do zapiekani w połowie pieczenia.