Tekst i zdjęcie: maQ - Szef Kuchni (1180)

Zapiekanka z mięsa mielonego, kabaczków i ziemniaków

Gotową potrawę posypać posiekaną naci pietruszki lub koperkiem.

Sposób przygotowania: pieczone

Składniki:

natka pietruszki, 1 szt.

mleko, 0.75 szkl.

mąka , 1 dag

jajka, 1 szt.

mielony pieprz, 1 szczypta

sól, 1 szczypta

ziemniak, 50 dag

kabaczek, 75 dag

mielone mięso, 50 dag

Sposób przygotowania:

Ziemniaki i kabaczki obrać i pokrajać w plasterki (z kabaczkóv usunąć środki z pestkami). Mięso połączyć z ziemniakami i kabaczkami, dodać przyprawy; dokładnie wymieszać. Ułożyć równo w naczyniu do zapiekania i wlać szklankę wody. Upiec w piekarniku. Jajo rozmieszane z mąką i mlekiem wlać do zapiekani w połowie pieczenia.