Tekst i zdjęcie: gumlaK - Szef Kuchni (1055) Zupa z jarzynMożna również zagęścić mąką ze śmietaną. |
natka pietruszki, 1 szt.
sól, 1 szczypta
tłuszcz, 3 dag
mąka , 3 dag
pomidor, 20 dag
kapusta głowiasta biała , 0.25 szt.
fasola szparagowa, 15 dag
marchew, 1 szt.
kalafior, 0.2 szt.
wywar z kości, 6 szkl.
Warzywa umyć, oczyścić, rozdrobnić marchew pokrajać w plasterki lub paski, kalafior podzielić na różyczki, fasolkę pokroić w ukośne paski, kapustę poszatkować, zalać niedużą ilością wywaru, ugotować. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem, zagęścić zupę i zagotować. Doprawić do smaku solą, wsypać posiekaną zieleninę.