Tekst i zdjęcie: Abdul - Szef Kuchni (1320) Pasta ze słonecznikaWażne żeby gotować ziarna słonecznika przez 3 minuty. |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
nasiona słonecznika, 0.5 szkl.
woda, 1.25 szkl.
brązowy ryż, 0.33 szkl.
natka pietruszki, 1 szt.
przecier pomidorowy, 0.25 szkl.
suszona pokrzywa, 1 łyżecz.
sól spożywcza, 2 g
Gotować (przez 3 minuty) pół szklanki nasion słonecznika w 1 i 1/4 szklanki wody, zmiksować nasiona z 1/3 szklanki ugotowanego brązowego ryżu i 1/4 szklanki przecieru pomidorowego. Dodać natkę pietruszki, pokrojony 1 ząbek czosnku,1 łyżeczkę suszonej pokrzywy i sól.