Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Wydarzenia

Może wiecie o jakimś ciekawym wydarzeniu w Twoim mieście - podzielcie się tą wiedzą z innymi. Piknik w parku może być ciekawym miejscem do spotkania.

Sortuj według: Nazwy Daty Liczba postów Ostatni post

Wątek: Co? Gdzie? Kiedy? / Wydarzenia

  Mertrox Kucharz (746) offline
Postów: 1
Kiermasz Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych (1) Zgłoś naruszenie

Napisano: 11.05.2011 15:38

14 i 15 maja we Wrocławiu ma odbyć się Kiermasz Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych, może być ciekawei. Kiermasz jest w Hali Stulecia. Pozdrowienia dla Wrocławia
  KutakNaOtro Złoty Szef Kuchni (4246) offline
Postów: 4
Akcja pajacyk (0) Zgłoś naruszenie

Napisano: 06.11.2010 20:59

Pajacyk organizuje 5 grudnia akcję z restauracjami z całej Polski - część dochodu z obrotu zostanie przekazana na rzecz niedożywionych dzieci. Bardzo fajna inicjatywa, powinno być ich więcej - więc moi drodzy odwiedzajmy tego dnia restauracje, które biorą udział w akcji. Szkoda, że na razie jest ich tak mało Może przy większym zainteresowaniu ta liczba się zwiększy.
  fanthomas Szef Kuchni (1060) offline
Postów: 0
Ekogala w Rzeszowie (0) Zgłoś naruszenie

Napisano: 16.05.2011 09:34

Skoro już o targach to w Rzeszowie 20-22 maja odbędą się Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej EKOGALA. Będą certyfikowane gospodarstwa ekologiczne więc jak ktoś jest zainteresowany pysznymi eko produktami to myślę że warto się wybrać na takie targi.
  varadero Kuchcik (17) offline
Postów: 1
Nowoczesna technologia w kuchni (0) Zgłoś naruszenie

Napisano: 01.08.2011 11:26

Lubisz gotować? Z Varadero będzie to znacznie łatwiejsze, nie lubisz gotować? Z Varadero gotowanie stanie się przyjemnością. Czym jest Varadero? To wielofunkcyjne urządzenie kuchenne, dzięki któremu w znacznym stopniu ułatwia prace w kuchni. Unikalna technologia na polskim rynku i niemiecka produkcja gwarantują nową jakość gotowania z Varadero. Urządzenie zadebiutowało w połowie czerwca br., a już dziś posiada szerokie grono zadowolonych użytkowników. Varadero to grill, rondel, patelnia, piekarnik, opiekacz, toster, czy gofrownica w jednym urządzeniu wzorowanym na grillach dużej gastronomii, zachowuje naturalny smak potraw oraz wartości odżywcze, oszczędzając czas i energię. Uniwersalne zastosowanie urządzenia pozwala na przyrządzenie zarówno potraw kuchni tradycyjnej, jak i wykwintnych dań i wyszukanych potraw z każdego zakątka świata. Dużą zaletą posiłków z Varadero jest przyrządzanie potraw bez dodatków tłuszczy, co czyni posiłek nie tylko smacznym, ale i zdrowym. Urządzenie dzięki swoim niewielkim rozmiarom może być wykorzystane w kuchni, ale także na pikniku, czy wakacyjnym wyjeździe. polecam odwiedziny na www.v-dero.blogspot.com urządzenie kuchni to istotna rzecz, wielofunkcyjne urządzenie Varadero z pewnością ułatwi zarządzanie przestrzenią kuchni, jak i poprawi jakość gotowania każdej gospodyni domowej
  NaturaFood Kuchcik (0) offline
Postów: 0
Targi Naturalnej Żywności NATURA FOOD 2011 (0) Zgłoś naruszenie

Napisano: 20.08.2011 14:03

Zeszłoroczne Targi były największą do tej pory imprezą poświęconą idei naturalnej żywności. Blisko 7 tysięcy osób odwiedzając NATURA FOOD mogło się spotkać z ponad 200 przetwórcami i dystrybutorami certyfikowanej żywności ekologicznej, żywności naturalnej, nisko przetworzonej, bezglutenowej.  Podczas trzech targowych dni tereny przy ul. Wólczańskiej zgromadziły niemal wszystkie liczące się podmioty na rynku: od producentów i gospodarstw ekologicznych po sklepy, hurtownie i przedstawicieli najważniejszych organizacji branżowych. Targi NATURA FOOD to także miejsce finałów licznych konkursów promujących ideę żywności ekologicznej i tradycyjnej min. Konkursu na Najlepszego Gospodarstwo Ekologiczne, słynny już Konkurs Produktów Tradycyjnych TYGIEL SMAKÓW czy wreszcie Konkurs o Złoty Medal NATURA FOOD, którego celem jest wyłonienie i promocja najlepszych produktów ekologicznych i tradycyjnych prezentowanych podczas targów.   Ostatniej edycji targów towarzyszył bardzo bogaty program seminaryjno – konferencyjny min. konferencja NOWE TRENDY NA RYNKU EKOLOGICZNYM, poruszająca tematykę bezpośredniej sprzedaży żywności ekologicznej, sprawiedliwego handlu, współpracy organizacji pozarządowych i eko-sklepów, kosmetyków ekologicznych oraz naturalnych tekstyliów. Na szczególną uwagę zasługują LABORATORIA SMAKÓW – warsztaty kulinarne przygotowane przez SLOW FOOD POLSKA na wzór Laboratori del Gusto w Turynie. Dużym zainteresowaniem cieszyła się też AKADEMIA WINA oraz  warsztaty PODRÓŻE po HERBACIANYCH SZLAKACH.  Nowością była owocowa ekoakcja RECYCLING DAJE OWOCE. W zamian za domowe surowce wtórne takie jak makulatura, plastikowe butelki, zużyte baterie, rozdawaliśmy polskie, pyszne jabłka. Sponsorem akcji był Łódzki Rynek Hurtowy ZJAZDOWA, który ufundował ponad tonę owoców.   IV edycja Targów Naturalnej Żywności NATURA FOOD odbędzie się już za niecałe trzy miesiące w Łodzi dniach 14 – 16 października 2011 roku. Więcej na: www.naturafood.pl
  NaturaFood Kuchcik (0) offline
Postów: 0
Konkurs kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych (0) Zgłoś naruszenie

Napisano: 20.08.2011 14:04

Celem konkursu jest promocja produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami na terenie województwa łódzkiego, stanowiących element dziedzictwa kulinarnego naszego regionu i element tożsamości społeczności lokalnych przy jednoczesnej aktywizacji uczniów szkół gastronomicznych z terenu województwa Łódzkiego. Organizatorem Konkursu jest Urząd Marszałkowski w Łodzi. Konkurs ma za zadanie zwrócenie uwagi uczniów szkół gastronomicznych - przyszłych szefów kuchni, kucharzy, na możliwości wykorzystania bogactwa produktów tradycyjnych i lokalnych regionu w restauracyjnym menu, wzmocnienie pozycji rynkowej tych produktów, wzbudzenie większego zainteresowania wśród potencjalnych konsumentów, a w rezultacie promocji tradycyjnych smaków regionu i kreowanie silnej marki ŁÓDZKIE. Profesjonalne Jury, pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego - Prezesa Zarządu Fundacji Klub Szefów Kuchni oceniać będzie: * kreatywność i estetykę podania * smak potrawy * czystość stanowiska pracy podczas wykonywania dania konkursowego i po zakończeniu * odpowiednie użycie technik kulinarnych. Pozostali członkowie JURY to: * Adam Chrząstowski, członek Klubu Szefów Kuchni, patron merytoryczny działań kulinarnych podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej, * Grzegorz Labuda, członek Klubu Szefów Kuchni, autor wielu książek kulinarnych, * przedstawiciel firmy Stalgast, sponsora wyposażenia kuchni, * członkowie Fundacji Klub Szefów Kuchni. Konkurs składać się będzie z dwóch etapów. Pierwszy etap polega na przygotowaniu przepisu na danie główne z wykorzystaniem przynajmniej jednego produktu wpisanego na Listę Produktów Tradycyjnych z województwa łódzkiego albo produktów nagrodzonych Tygielkami Smaków lub Tyglami Smaków w poprzednich edycjach konkursu Tygiel Smaków. Drugi etap to przygotowanie potrawy podczas finału który odbędzie się podczas IV Targów Naturalnej Żywności NATURA FOOD, 14 października br. w Łodzi. szczegółowe informacje dostępne są na blogu: http/naturafood.wordpress.com/
1 2
Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650