Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Fasolka w pomidorach fasolka w pomidorach.jpg
Fasolka w pomidorach
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Fasolka w pomidorach

Fasolka w zimowej odsłonie

Składniki:
  • olej, 1 szkl.
  • ocet, 3 łyżk.
  • sól kuchenna, 3 łyżk.
  • cukier, 3 łyżk.
  • pomidor, 2 kg
  • marchew, 1 kg
  • cebula, 1 kg
  • fasola, 1.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Fasolki- pokroić, gotować 10 min. Cebulę pokroić i dusić w 0.5 szklanki oleju na małym ogniu. Marchewkę zetrzeć na grubej tarce, dusić w 0.5 szklanki oleju przez 30min. Dodać pokrojone pomidoru (bez skórki) oraz pozostałe składniki i dusić przez 15 min. Nałożyć do gorących słoików, nie gotować.Zapiec w piekarniku 5 min. (Nagrzać do 200 oC i skręcić gaz). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650