Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Kompot ze śliwek

Polecam kompot ze śliwek: Węgierek, Renklod, Mirabelek

Składniki:
  • śliwka, 40 dag
  • cukier, 15 dag
  • woda, 0.75 l
  • przecier porzeczkowy, 6 dag
  • goździki, 1 łyżecz.
  • cynamon, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę z cukrem i przyprawami. Śliwki opłukać, oczyścić z szypułek. Wrzucić śliwki na wrzący syrop tak, by zakryły powierzchnię, powoli ugotować partiami. Śliwki wyjąć, ostudzić, syrop przecedzić, wlać do kompotierki. Do kompotu dodać przecier porzeczkowy lub inną pożywkę zawierającąwitaminę C. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650