|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Lenka86Szef Kuchni (1295) Omlet naturalny (francuski)Przybrać sezonowymi dodatkiami. Składniki:
Sposób przygotowaniaJaja rozmącić, dodać wodę, sól, posiekaną zieloną pietruszkę, rozmieszać widelcem. Rozgrzać masło na patelni wlać masę z jaj, podgrzać vna średnim ogniu. Gdy jaja zetną się od spodu, a na wierzchu są jeszcze płynne, nożem podważyć je od boków patelni, by na dno mogła spłynąć płynna masa jaj; gdy omlet zetnie się już cały na galaretowatą masę, zwinąć go w rulon lub złożyćna pół, zsunąć nożem na półmisek, wyrównać, przybrać sezonowymi dodatkami (listkami sałaty, pomidorami krajanymi itp.). |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|