Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Omlet naturalny (francuski) omlet.jpg
Omlet naturalny (francuski)
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Omlet naturalny (francuski)

Przybrać sezonowymi dodatkiami.

Składniki:
  • jajka, 5 szt.
  • woda, 5 łyżk.
  • masło, 2 dag
  • natka pietruszki, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jaja rozmącić, dodać wodę, sól, posiekaną zieloną pietruszkę, rozmieszać widelcem. Rozgrzać masło na patelni wlać masę z jaj, podgrzać vna średnim ogniu. Gdy jaja zetną się od spodu, a na wierzchu są jeszcze płynne, nożem podważyć je od boków patelni, by na dno mogła spłynąć płynna masa jaj; gdy omlet zetnie się już cały na galaretowatą masę, zwinąć go w rulon lub złożyćna pół, zsunąć nożem na półmisek, wyrównać, przybrać sezonowymi dodatkami (listkami sałaty, pomidorami krajanymi itp.).  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650