Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ciastka z maszynki stockxpertcom_id7457041_size5.jpg
Ciastka z maszynki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Ciastka z maszynki

Niezbędna jest maszynka do ciastek

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • proszek do pieczenia, 0.25 szt.
  • Śmietana 18% , 0.5 szkl.
  • jajka, 2 dag
  • margaryna, 10 dag
  • cukier, 10 dag
  • mąka ziemniaczana, 20 dag
  • mąka , 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną, dodać proszek do pieczenia – dobrze wymieszać. Dodać margarynę, jajka, cukier i śmietanę. Zagnieść i wyrobić ciast. Przez maszynkę do mięsa, z formą na ciastka, przepuścić ciasto. Powstałe ciasteczka ciąć co około 5 cm. Układać na wysmarowanej tłuszczem lub pokrytej pergaminem blasze i piec na złoty kolor w temperaturze 160-180o C. Po upieczeniu można odwrócić na drugą stronę i polać roztopioną czekoladą.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650