Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Ziemniaki młode z masłem i koperkiem

Podawać ze zsiadłym mlekiem lub w mniejszej ilości jako dodatekpotraw.

Składniki:
  • koperek, 1 łyżecz.
  • masło, 6 dag
  • ziemniak, 1.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Wodę posolić, zagotować. Ziemniaki oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, jeżeli trzeba, oskrobać nożem, opłukać. Włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować pod przykryciem na silnym ogniu, odcedzić. Do ziemniaków włożyć surowe masło i posiekaną zieleninę, garnek nakryć podrzucić ziemniaki w garnku kilka razy, aby się masło równomiernie wymieszało. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650