Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Warzywa mieszane duszone we własnym soku Warzywa mieszane .jpg
Warzywa mieszane duszone we własnym soku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Warzywa mieszane duszone we własnym soku

Z masłem

Składniki:
  • włoszczyzna, 50 dag
  • woda, 1 l
  • masło, 5 dag
  • cukier, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • posiekany koper, 2 łyżk.
  • pietruszka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa mieszane oczyścić, opłukać, pokrajać w ćwierćkrążki (selery w grubą kostkę), zalać gorącą wodą i szybko ugotować pod przykryciem. Gdy warzywa już się dogotowują, dodać sól i cukier do smaku włożyć ma­sło (wywar prawie całkowicie wygotować). Wydać posypane zieleniną jako dodatek do wszelkich potraw. Tę smaczną i aromatyczną potrawę można sporządzić z włoszczyzny świeżo ugotowanej w wywarze na zupę. Miękkie warzywa ugotowane w całości od­cedzić, zaraz pokrajać, skropić wywarem, dodać soli i cukru do smaku (oraz masło) silnie zagrzać i wydać posypane zieleniną jako dodatek do drugiego dania. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650