Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Pasta wątrobiana

Ten smak zniewala.

Składniki:
  • wątroba, 2 kg
  • słonina, 500 g
  • wieprzowina , 500 g
  • cebula, 4 szt.
  • sól spożywcza, 10 g
  • pieprz, 10 g
  • gałka muszkatołowa, 5 g
  • jajka, 2 szt.
  • rosół, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczoną z błon wątrobę pokrajać na kawałki, przepuścić przez maszynkę razem ze słoniną i wieprzowiną. Cebule (sparzone wrzątkiem) przepuścić również przez maszynkę. Mięso dokładnie wymieszać z cebulą, dodać soli, pieprzu i trochę gałki muszkatołowej. Jaja i szklankę zimnego rosołu. Całość dobrze wyrobić rękami, napełnić słoje i sterylizować: duże słoje — 1 godz. 50 min., małe — 1 godz. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650