Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Wątrobianka

Tej wątrobianki nie da się nie lubić.

Składniki:
  • wątróbka, 1 kg
  • mięso, 1.2 kg
  • cebula, 3 szt.
  • sól spożywcza, 5 g
  • pieprz, 5 g
  • majeranek, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

1 kg wątroby pokrajać na kawałki, przepuścić przez maszynkę, dodając 1,2 kg mięsa bez kości i 3 cebule. Masę starannie wyrobić rękami, dodać sól, pieprz i majeranek do smaku. Dodać tyle rosołu, aby po wyrobieniu powstała półgęsta masa. Napełnić szczelnie słoje i sterylizować: duże słoje — 2 godz., małe — 1 godz. 40 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650