Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Buraczki młode ze śmietaną

Smaczne warzywka

Składniki:
  • burak, 3 kg
  • mąka , 4 dag
  • śmietana, 20 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • posiekany koper, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Młode buraki oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, opłukać. Obrać ze skórki, zetrzeć na tarce do warzyw o dużych okach. Utarte buraczki ugotować w niewielkiej ilości wody, na silnym ogniu, pod przykryciem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną. Wlać do ugotowanych buraków, mieszając zagotować, dodać soli, kwasku, cukru do smaku, posypać zielonym koperkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650