Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Sałatka z czerwonej papryki po włosku

Sałatka ma mieć ostry, słodko-kwaśny smak

Składniki:
  • cebula, 10 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • papryka czerwona, 5 szt.
  • olej sojowy, 3 dag
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 1 szt.
  • przecier pomidorowy, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Paprykę opłukać, wyciąć piętką z nasionami, przekrajać wzdłuż 3 razy i pokrajać w poprzeczne paski. Cebulę pokrajać w cienkie krążki, wymieszać z papryką, zalać wrzącą wodą, dodać liść bobkowy, olej i udusić do miękkości. Paprykę pasteryzowaną pokrajać, włożyć do ugotowanej już cebuli. Do miękkiej papryki włożyć przecier pomidorowy, dodać sól, cukier, zmiaż­dżone ziele angielskie i, jeżeli potrzeba, trochę zakwasić. Wszystko razem zagotować i ostudzić. Sałatka ma mieć ostry, słodkokwaśny smak. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650