Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Surowy sok z marchwi sok marchwiowy.jpg
Surowy sok z marchwi
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Surowy sok z marchwi

Pić świeżo przygotowany sok

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • woda, 0.5 szkl.
  • marchew, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Soczystą marchew opłukać, oskrobać, oblać wrzącą wodą i zaraz zetrzeć, na pobielanej tarce o drobnych okach. Miazgę odcisnąć z soku w wyparzo­nym woreczku z rzadkiego płótna, gdy skrobia opadnie na dno, sok przypra­wić kwasem i cukrem do smaku i zaraz podać do wypicia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650