Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 1
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Udziec sarni w śmietanie po polsku

Przygotowanie podobne do zająca w śmietanie po polsku

Składniki:
  • jałowiec, 3 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 25 dag
  • mąka , 3 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • słonina, 8 dag
  • włoszczyzna, 15 dag
  • udziec sarni, 1.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Sarninę opłukać, zabejcować na kilka dni w zaprawie z octu, przetrzymać w chłodzie. Mięso wyjąć z zaprawy, odcisnąć, obrać ostrożnie z błon i dalej postąpić tak, jak przy sporządzaniu zająca w śmietania po polsku), nie dzieląc surowego udźca na porcje, lecz piekąc w całości. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650