Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety mielone z dorsza Kotlety mielone z dorsza.jpg
Kotlety mielone z dorsza
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AncySSzef Kuchni (1305)

Kotlety mielone z dorsza

Mięso jak na masę mięsną

Składniki:
  • dorsz , 85 dag
  • bułka , 6 dag
  • mleko, 3 łyżk.
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • mąka ziemniaczana, 0.5 dag
  • bułka tarta , 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić mieloną masę, podzielić na części, wyrobić okrągłe lub owalne kotlety w bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety na rumiano z obydwu stron. Podawać z ziemniakami i surówką, z sałatką z warzyw, np. sałatką z pa­pryki po włosku lub z kapustą kiszoną zasmażoną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650