Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Kotlety wieprzowe w słojach

Dodód na to, że w słojach również można znaleść coś smacznego

Składniki:
  • wieprzowina , 2 kg
  • sól spożywcza, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, usunąć tłuszcz i wyciąć kości kręgosłupa, pozostawiając przy kotlecie kostkę żebrową długości 3—4 cm. Odkrajać kotlety (każdy razem z żeberkiem), z żeberek usunąć błonę, mięso lekko stłuc, posolić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Po podsmażeniu ułożyć w słojach, zamknąć i gotować: duże słoje — 1 godz. 45 min., małe — ł godz. 35 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650