Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Boczek wieprzowy marynowany CIMG3701.JPG
Boczek wieprzowy marynowany
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Boczek wieprzowy marynowany

Dla wielbicieli boczku wieprzowego

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • boczek , 3 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kawałki przerośniętego tłuszczem boczku, dopasowane wielkością do wymiarów słojów, obgotować przez 5 minut we wrzątku. Wodę odlać, a kawałki boczku poukładać w słojach, zalać świeżą, lekko osoloną wodą i sterylizować: duże słoje —2 godz., małe — 1 godz. 40 min. Zamiast zalewania wodą można obgotowane kawałki boczku obłożyć w słoju surową kapustą kwaszoną i sterylizować jak wyżej. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650