|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Kotlety wieprzowe po segedyńskuPodawać z ziemniakami lub kluskami ziemniaczanymi. Składniki:
Sposób przygotowaniaSchab z żeberkami opłukać, pociąć na 5 porcji. Kotlety pobić, oprószyć pieprzem lub papryką i solą, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć kotlety na rumiano z obydwu stron.W rondlu ułożyć 1/3 część kapusty, na to położyć 2 kotlety, posypać cebulą i pokrajanymi na cząstki obranymi jabłkami. Warstwę tę przykryć znowu 1/3 częścią kapusty i powtórzyć przełożenie mięsem, cebulą i jabłkami. Przykryć warstwą kapusty, podlać wodą, skropić tłuszczem pozostałym z osmażenia mięsa i powoli gotować w odkrytym naczyniu do miękkości. Na końcu wlać pomidory rozmieszane z małą ilością wody i zmiażdżonym czosnkiem, chwilę pogotować razem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|