Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Gulasz segedyński

Podawać z ziemniakami.

Składniki:
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • kapusta kiszona, 1 kg
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • wieprzowina , 0.75 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną po przekrajać parę razy. Mięso opłukać, podzielić na małe zrazy (po 2 na porcję), rozbić na płaskie kawałki, oprószyć solą i mąką, osmażyć. Na tłuszczu ze smażenia lekko zrumienić cebulę. Układać warstwami w rondelku na przemian kapustę, mięso, trochę cebulii przyprawy. Potrawę zalać niedużą ilością wody i ugotować powoli w od­krytym naczyniu. Gdy kapusta miękka, podprawić ją pozostałą mąką. Jeżeli potrzeba, dosolić. Można wymieszać z powidełkami pomidorowymi. Przed podaniem gulasz można nieco podlać surowym kwasem z kapusty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650