Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Filety z polędwicy z pieczarkami

Super super super smaczne

Składniki:
  • bułka , 12 dag
  • masło, 5 dag
  • pieczarka, 15 dag
  • smalec, 4 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • polędwica wołowa, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przyrządzić pieczarki: grzyby opłukać, kapelusze obrać ze skórki, pokrajać w grube krążki, dodać masło, skropić wodą i udusić, grzyby posolić do smaku, dodać pieprz; przy końcu duszenia grzyby dla aromatu lekko przyrumienić mieszając. Przygotować grzanki: z długiej bułki wykrajać 5 owalnych grzanek grubości 1,5 cm, wyrównać brzegi, w ostatniej chwili osmażyć je na maśle, tak aby powierzchnia była chrupiąca. Polędwicę (część środkową) bez „warkocza" opłukać, obrać z łoju, błon i ścięgien, pokrajać w poprzek włókien na 10 jednakowej wielkości befszty­ków; oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać silnie smalec na patelni, włożyć mięso i szybko zrumienić z oby­dwu stron, nie dosmażając filetów do wnętrza. Każdy filet ułożyć na gorącej grzance, na wierzch fileta położyć porcję pieczarek. Mięso wyłożyć na półmisek, ogrzać w piekarniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650