Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Gulasz wołowy z ananasem gulasz z ananasem.jpg
Gulasz wołowy z ananasem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Gulasz wołowy z ananasem

Ja lubię troszkę ostrzejszy

Składniki:
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • cebula, 10 dag
  • słonina, 15 dag
  • wołowina , 1 kg
  • przecier pomidorowy, 2 dag
  • ananas, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso pokrajać,podsmażyć dodać cebulę, sól, paprykę i ananasa rondel nakryć dopasowaną przykrywą i dusić mięso z początku na silnie rozgrzanej płycie, po chwili zestawić na brzeg kuchni i nie mieszając dusić powoli ok. 2 godziny. W miarę odparowywania soku dolewać trochę gorącego rosołu, tak jednak, by mięso zrumieniło się. Gdy mięso jest już miękkie, rozmieszać mąkę z wodą, zalać mięso, zagotować, jeżeli potrzeba, sos rozrzedzić. Do mięsa po uduszeniu można dodać jeszcze 2 dkg powidełek pomidoro­wych.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650