|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Gulasz wołowy z ananasemJa lubię troszkę ostrzejszy Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso pokrajać,podsmażyć dodać cebulę, sól, paprykę i ananasa rondel nakryć dopasowaną przykrywą i dusić mięso z początku na silnie rozgrzanej płycie, po chwili zestawić na brzeg kuchni i nie mieszając dusić powoli ok. 2 godziny. W miarę odparowywania soku dolewać trochę gorącego rosołu, tak jednak, by mięso zrumieniło się. Gdy mięso jest już miękkie, rozmieszać mąkę z wodą, zalać mięso, zagotować, jeżeli potrzeba, sos rozrzedzić. Do mięsa po uduszeniu można dodać jeszcze 2 dkg powidełek pomidorowych. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|