Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Kotlet cielęcy z rusztu

Podawać z surówką i ziemniakami.

Składniki:
  • oliwa, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • cielęcina , 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wyciąć z części kotletowej gruby kotlet z dwoma kostkami żebrowymi, opłukać, wyciąć i odłożyć jedną kostkę, drugą kostkę oczyścić nożem, odrąbaćtak, żeby przy mięsie został tylko mały (4 cm) kawałek żeberka. Mięso pobićlekko tłuczkiem na płaski płat, lekko osolić, posmarować oliwą lub masłem, położyć na ruszcie, upiec do miękkości wyjmując w odpowiedniej chwili, abymięso nie wyschło w piekarniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650