Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Sadło wędzone

Wędzone wersja "tłuszczu".

Składniki:
  • słonina, 5 kg
  • sól spożywcza, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Płaty słoniny rozłożyć płasko, natrzeć ze wszystkich stron wyprażoną solą, zwinąć ciasno w gruby rulon i wędzić 6 dni w zimnym dymie. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Słoninę wędzone przechowuje się znacznie dłużej, niż zasoloną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650