Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Wątróbka cielęca panierowana

Powala smakiem

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 6 dag
  • bułka tarta , 5 dag
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 5 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • wątróbka cielęca, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukać, zdjąć błony. Pokrajać w poprzek na płaskie porcje, wyciąć najgrubsze żyły i porcję przed smażeniem oprószyć pieprzem. Przygotować mąkę, rozmącić jajo, przesiać bułkę tartą. Mięso uchwycić w dwa palce, zanurzać kolejno w mące, jaju, osaczyć, zanurzyć w bułce tartej, bułkę przycisnąć rękami. Rozgrzać tłuszcz, wątróbkę usmażyć na kolor rumiany z obydwu stron, po usmażeniu oprószyć solą. Wyłożyć na długi półmisek, układać rzędem opierając jeden kawałek o drugi. Podawać natychmiast po usmażeniu, z ziemniakami, surówką sezonową,sałatką, gotowanymi warzywami z masłem, szpinakiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650