|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaWątróbkę opłukać, zdjąć błony. Pokrajać w poprzek na płaskie porcje, wyciąć najgrubsze żyły i porcję przed smażeniem oprószyć pieprzem. Przygotować mąkę, rozmącić jajo, przesiać bułkę tartą. Mięso uchwycić w dwa palce, zanurzać kolejno w mące, jaju, osaczyć, zanurzyć w bułce tartej, bułkę przycisnąć rękami. Rozgrzać tłuszcz, wątróbkę usmażyć na kolor rumiany z obydwu stron, po usmażeniu oprószyć solą. Wyłożyć na długi półmisek, układać rzędem opierając jeden kawałek o drugi. Podawać natychmiast po usmażeniu, z ziemniakami, surówką sezonową,sałatką, gotowanymi warzywami z masłem, szpinakiem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|