Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Kotlety cielęce z kostką panierowane

Mniam mniam

Składniki:
  • cielęcina , 1.25 kg
  • mąka , 4 dag
  • jajka, 1 szt.
  • bułka tarta , 5 dag
  • smalec, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kotlety z kostką przygotować tak, jak było podane w przepisie na kotlety naturalne, zbić tłuczkiem i ponadcinać na obwodzie, ,aby kotlety nie znie­kształciły się w czasie smażenia, ukształtować je. Grubość kotletów uzupełnić masą mieloną. Tuż przed smażeniem kotlety podciąć nożem od stolnicy, opanierować: mięso oprószyć solą, każdy kotlet zanurzyć z obydwu stron najpierw w mące, później w rozmąconym jaju, a gdy ocieknie, w przesianej bułce tartej; opanierowane kotlety ułożyć na suchej deseczce, raka usunąć powierzchnią kotleta, aby panierowanie mocno przylepić do mięsa. Rozgrzać smalec i kotlety usmażyć na rumiano z obydwu stron na średnio rozgrzanej płycie. Podawać z ziemniakami i wszelkimi warzywami (oprócz kapusty, brukwi). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650