|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: TrinNnitySzef Kuchni (1150) Zrazy cielęce po węgierskuPodawać z małymi kluseczkami kładzionymi, półfrancuskimi lub francuskimi. Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso opłukać, z powierzchni zdjąć błony, pokrajać w poprzek włókien na 10 płaskich zrazów jednakowej wielkości i grubości; zbić i ukształtować okrągłe zrazy. Mięso oprószyć solą i papryką, i osmażyć z obydwu stron na rumiano; włożyć do rondelka. Na tłuszczu ze smażenia zrumienić lekko cebulę z resztą papryki, dodać trochę wody i mieszając rozgotować zrumieniony sok z mięsa, wlać do rondelka i mięso powoli udusić do miękkości. Gdy mięso zmięknie, podprawić sos: śmietanę wymieszać z przecierem i resztą mąki, wlać do mięsa, mieszając zagotować. Przed wydaniem można dodać roztarty czosnek. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|