Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Pieczeń cielęca zawijana duszona

Duszona

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • cielęcina , 1.25 kg
  • smalec, 5 dag
  • cebula, 4 dag
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, wyluzować kości i pobić tłuczkiem na płat prostokątny jednakowej grubości.Mięso osolić, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i zwinąć ciasno w rulon; owiązać sparzonym sznurkiem co 3 cm, sznurek zawiązać; powierzchnię oprószyć solą. Dalej sporządzić tak, jak podałem w przepisie na pieczeń duszoną. Przed krojeniem pieczeni zdjąć sznurek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650