Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Paprykarz cielęcy

Doprawić masłem

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • śmietana, 1 szkl.
  • cebula, 4 dag
  • smalec, 5 dag
  • mąka , 4 dag
  • cielęcina , 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, łopatkę wyluzować z kości, górkę lub1 mostek podzielić na równe porcje z kostką, licząc po dwa kawałki na porcję; mięso z łopatki po­krajać na dużą kostkę (4X4 cm), posolić, omączyć. Rozgrzać tłuszcz, mięso szybko osmażyć na tłuszczu na kolor złoty, prze­łożyć je do rondelka. Do tłuszczu dodać pokrajaną cebulę, przyrumienić ją lekko. Na patelnię wlać trochę wody, rozgotować przyrumieniony sok mięsny mieszając. Do mięsa wlać tłuszcz z cebulą, dodać papryki, wlać sos z patelni i dusićmięso pod przykryciem do miękkości, podlewając wodą i obracając kawałki mięsa. Gdy mięso jest miękkie, sos i doprawić śmietaną i mąką, dodać, roztarty czosnek. Podawać na okrągłym półmisku z ryżem, ziemniakami, makaronem, kluska­mi kładzionymi i gotowanymi warzywami z masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650