Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Pulpety z mięsa gotowanego

Na jedną osobę

  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • cielęcina , 8 dag
  • masło, 1 dag
  • czerstwa bułka, 2 dag
  • jajka, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Pietruszkę starannie opłukać, drobno pokrajać. Zemleć mięso i bułkę. Rozetrzeć margarynę, dodać żółtko, sól i pietruszkę, i masę utrzeć. Ubić pianę, wymieszać z utartą masą.Z masy ukształtować dwa okrągłe pulpety. Pulpety włożyć do małego rondelka i do połowy zalać wrzącym wywarem z mięsa lub z włoszczyzny. Pul­pety gotować powoli na brzegu płyty lub na płytce azbestowej ok. 10 minut pod przykryciem, obracając je w czasie gotowania. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650