Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Młodszy Kucharz (313)

Bulki

trochę za rzadkie ciasto, można spróbować dodać mąki razowej

Składniki:
  • mąka pszenna, 50 dag
  • drożdże, 4 dag
  • cukier, 1 łyżk.
  • mleko, 2 szkl.
  • olej, 2 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Przesiać mąkę, dodać drożdże, niepełną łyżkę cukru, sól, ciepłe mleko i wyrobić ciasto, dodając na końcu olej. Odstawić do wyrośnięcia. Podzielić na bułeczki, ułożyć na lekko natłuszczonej blasze, upiec w 170'C. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650