Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bruschetta bruschetta_01_0.jpg
Bruschetta
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Wadera93Młodszy Kucharz (330)

Bruschetta

Zapiekane włoskie kanapki

  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Kolacja
  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • bazylia, 0 szt.
  • bułka , 1 szt.
  • czosnek, 1 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Pieczywo pokroić na kromki, natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku (jeśli lubimy intensywny smak czosnku można użyć startego). Skropić oliwą extra vergine.Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku. Ułożyć na kromkach pieczywa, opcjonalnie dodać cieniutko pokrojoną dymkę i ser (w małych kawałkach lub starty).Zapiekać w piekarniku pod grillem ok. 5 minut aż grzanki się zrumienią a ser roztopi. Posypać listkami bazylii, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6545
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650