|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Wadera93Młodszy Kucharz (330) BruschettaZapiekane włoskie kanapki
Składniki:
Sposób przygotowaniaPieczywo pokroić na kromki, natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku (jeśli lubimy intensywny smak czosnku można użyć startego). Skropić oliwą extra vergine.Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku. Ułożyć na kromkach pieczywa, opcjonalnie dodać cieniutko pokrojoną dymkę i ser (w małych kawałkach lub starty).Zapiekać w piekarniku pod grillem ok. 5 minut aż grzanki się zrumienią a ser roztopi. Posypać listkami bazylii, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|